top of page

Prima pereche de papucei

Când este momentul potrivit să cumpărăm prima pereche de încălțămintea unui copil?

 

Răspunsul scurt este: când copilul începe să meargă. 

 

Mai devreme de acest moment, ideal este să îi lăsăm cât mai mult timp desculți. De fapt, până când devin siguri pe piciorușele lor, cel mai bine este să ne lăsăm bebelușii în piciorușele goale, întrucât în momentul în care tălpile lor ating solul au o înțelegere mai bună a propriului corp și reușesc să-și găsească mai repede echilibrul. Degetele au un rol foarte important la mers - copiii practic se "agață" cu degetele de suprafața pe care calcă. De aceea mersul desculț este ideal în primă fază, ulterior putându-se folosi încălțări ultra-flexibile.

 

Piciorușele copiilor noștri au nevoie doar de protecție termică și nimic mai mult. De aceea, ne-am împrietenit cu produsele GoBabyGo, șosetele și ciorapi antiderapanți, pentru un mers echilibrat, sigur și stilat. 

 

Picioarele și mușchii trebuie să fie suficient de dezvoltați, de obicei în jur de 10-15 luni, dar, de fapt, copilul știe cel mai bine când este gata să facă primii pași. Copilul nu învață să meargă mai repede dacă îl încălțăm mai de timpuriu. De fapt, dacă un copil primește pantofi prea devreme, acest lucru poate inhiba adesea dezvoltarea. În plus, un copil ce învață să meargă într-o încălțăminte foarte rigidă poate fi comparat cu un chirurg ce operează cu mănuși de sudor. Cu cât ansamblul de materiale din talpă este mai rigid și mai gros, cu atât bebelușii au o percepție mai slabă a ceea ce fac, găsindu-și mai greu curajul de a păși. 

 

Este important să cumpărăm prima pereche de pantofi puțin mai mare. În mod normal, se recomandă ca încălțămintea să aibe un spațiu de 1 cm - 1,5 cm încât să lăsăm loc tălpii să crească. Cu toate acestea, pentru cei mai mici, acest spațiu nu trebuie să fie mai mare de 1,2 cm, pentru ca bebelușii noștri să se poată deplasa cu ușurință.

 

Pantofii din prima treaptă ANGULUS au talpa mai subțire față de pantofii pentru copiii mai mari, și sunt mai flexibili pentru a le oferi celor mici șansa de a învăța să meargă mai ușor. Talpa Crepe este mai rezistentă la alunecare, iar pantofii din primii pași oferă, de asemenea, un bun suport pentru glezne. Pantofii de primă etapă au fie fascicule de dantelă sau velcro, astfel încât acestea pot fi ajustate pentru a se potrivi cu piciorul ce intră în pantof.

 

Este întotdeauna o senzație ciudată pentru copil să aibă pantofi pentru prima dată, de aceea este important să îi alegem pe cei potriviți! Spor la mers!!!

bottom of page