top of page

Cum avem grijă 

de papuceii Angulus?

A deține o pereche de pantofi din piele naturală nu înseamnă că am scăpat de griji, ci din contra. Pantofii din piele naturală sunt mult mai pretențioși și e nevoie să ținem cont de mai multe lucruri atunci când deținem o astfel de pereche de încălțări. Instrucțiunile de îngrijire sunt extrem de importante, făcând de cele mai multe ori diferența dintre un produs de durată și unul care va avea probleme. Din păcate nu foarte multă lume ține cont de aceste sfaturi, ceea ce le deteriorează produsele cumpărate, iar aici la Doamna Marga, nu ne dorim acest lucru.

 

Primul pas și cel mai important în îngrijirea încălțărilor din piele naturală este IMPREGNAREA.

 

Ce este impregnarea?

Termenul "impregnare" descrie un proces utilizat în finisarea materialelor textile și din piele. Drept urmare, materialele devin hidrofobe, țînând apă la distanță. Metodele de aplicare a tratamentului de impregnare pot fi diferite, dar toate se bazează pe aplicarea anumitor substanțe (de obicei emulsii cu parafină, ceară sau silicon) care formează o peliculă ce va ține apa și murdăria departe, păstrând respirabilitatea materialului.

De ce este pielea hidrofilă (iubitoare de apă)?

Pielea naturală a papuceilor Angulus este un material 100% natural care atrage apa (adică este hidrofilă) datorită porilor și structurii de fibre. Unii dintre porii de pe suprafața materialului sunt lăsăți în mod deliberat deschiși în timpul procesului de colorare a pielii pentru a menține respirabilitatea pantofului. Acest lucru înseamnă că pielea pantofilor nu este 100% rezistentă la apă ca alte materiale. Această proprietate de absorbție a apei descrie totuși unul dintre beneficiile speciale ale pielii naturale - absorbția și reglarea transpirației piciorului. 

 

Ce efect are impregnarea asupra pielii de pantofi?

Pielea devine impermeabilă prin impregnare. Un strat special aplicat în timpul procesului de impregnare acționează ca o barieră protectoare împotriva apei, ce se va scurge pe pielea impregnată. După impregnare pielea pantofilor rămâne respirabilă, iar acest lucru garantează o talpă proaspătă, fără transpirație - chiar și iarna. În plus, impregnarea împiedică nu doar umiditatea, dar și murdăria să pătrundă în material. Impregnarea pantofilor protejează culoarea și le extinde durabilitatea.

 

Cât de important este să ne impregnăm pantofii?

Pe scurt: extrem. Acest lucru se datorează faptului că impregnarea pantofilor este cea mai importantă metodă atunci când vine vorba de protecția unei perechi de încălțăminte în perioada de toamnă și de iarnă sau în zilele ploioase.

Cum impregnez corect pantofii sau cizmele?

  • Îndepărteaza toate urmele de murdărie de pe încălțăminte și lăsa-le să se usuce pentru a garanta o impregnare completă.  

  • Impregnează pantofii cât mai uniform, la o distanță de 20-30 centimetri. Asigură-te că impregnezi cu atenție nu numai pielea, ci și cusăturile, marginile și șireturile. Repetă acest proces de două până la trei ori. Mai multe straturi mai subțiri sunt mult mai eficiente decât unul gros. Asigurvă-te totuși că pantoful nu devin prea umed.  

  • Încălțămintea trebuie să se usuce complet înainte de a fi purtată în noroi și ploaie.  

  • Cel mai bine este să impregnezi încălțămintea în aer liber sau în zone bine ventilate, pentru a evita orice efecte dăunătoare asupra sănătății cauzate de inhalarea accidentală a aerosolilor.

 

Cât de des trebuie să fie impregnați pantofii?

Când vine vorba despre impregnare, un pic face minuni, dar trebuie să ții pasul cu acest tratament în mod regulat. Vă recomandăm să impregnați regulat pantofii pentru a reîmprospăta protecția existentă. O combinație a modului în care pielea se mișcă și se îndoaie în timp ce merge și micile abraziuni îndepărtează treptat acest strat de impregnare și efectul agentului de impregnare este diminuat în unele zone. Este important să ne amintim că impregnarea aplică numai un strat superficial de protecție pantofului. Prin urmare, vă recomandăm să impregnați regulat pantoful, măcar o dată la fiecare 10 utilizări - și mai ales iarna. În cazul în care pantofii au fost expuși la o ploaie abundentă sau nămol, impregnarea trebuie refăcută imediat dupa uscare.

bottom of page